Laat ik me eerst even voorstellen: Mijn naam is Richard Heesmans oprichter van meerdere beveiligingsbedrijven. Als beveiligingsadviseur en veiligheidsfunctionaris heb ik in de loop der jaren heel wat ervaring opgedaan op het gebied van inbraakbeveiliging. Dit met name voor de overheid en o.a. ook voor mensen uit de Quote 500. Of het nu gaat om het beveiligen van woningen, villa’s, munitiedepots, ambassades, havens, bedrijven, voertuigen of vliegvelden het is veelal samen te vatten onder een noemer en dat is inbraakbeveiliging.

Vaak ben ik uitgenodigd geweest op plekken waar ze al heel veel hadden geïnvesteerd om inbraak te voorkomen. In de meeste gevallen was dat niet gelukt omdat men eenvoudigweg de verkeerde spullen hadden aangeschaft of omdat ze verkeerd waren voorgelicht. Laten we eerlijk zijn veel beveiligingsinstallateurs willen alleen maar verkopen of hebben niet eens de kennis in huis. Ik kreeg altijd kippenvel als ik op locaties kwam waar toch een inbraak of zelfs een overval had plaatsgevonden ondanks alle investeringen die men had gedaan.

Laten we enkele voorbeelden noemen: Bewegingsmelders in huis die alleen maar een piepgeluid maken heeft geen enkele zin. Vroeger draaide een inbreker nog wel eens om maar in de huidige tijd schrikt ze dat helemaal niet meer af. Als deze mensen binnen zijn en ook nog een wapen bij zich hebben geef je graag alles af. Zelfs de sleutels van je kluis of van je mooie nieuwe auto.
Nog een ander voorbeeld: Camera’s alleen inpandig werkt ook niet omdat in de meeste gevallen de daders zich onherkenbaar hebben gemaakt o.a. door het dragen van een masker. Zo kan ik nog veel meer gevallen noemen maar dat vergt veel te veel tijd.

Mijn advies was en is in veel gevallen nog altijd: Zorg voor een goede omtrekbeveiliging zodat je actie kunt ondernemen voordat men überhaupt binnen is. Vaak heb ik geadviseerd om een safety room te maken op de slaapkamer met een stalen toegangsdeur. Een ruimte waar kostbaarheden, zoals sieraden en autosleutels, kunnen worden opgeslagen en waar een telefoon aanwezig is met een scherm voor de buitencamera’s. Daar kun je dan naar toe vluchten wanneer er een melding binnenkomt dat er rond om je woning iets niet pluis is. Daar zijn je kostbaarheden en je eventuele dierbaren veilig terwijl je de politie kunt waarschuwen en op de monitor kunt volgen wat er buiten allemaal gebeurt. Met een goed systeem kun je eventuele inbrekers vooraf waarschuwen om niet verder te gaan. Dit o.a. door je huis rond om in het licht te zetten of door ze te waarschuwen d.m.v. een luidspreker buiten. Het voorbeeld wat ik hier geef is uiteraard niet goedkoop maar werkt uitstekend.

Waarom deze webshop? Dit omdat de huidige middelen tegen inbraak aanzienlijk goedkoper zijn geworden en omdat ze veel meer mogelijkheden bieden. Met een beetje kennis van techniek kun je al voor weinig geld zelf, of een goede kennis van je, een goed beveiligingssysteem aanleggen. Bovendien zijn veel systemen draadloos geworden waardoor men een heleboel tijd en geld aan bekabeling kunt besparen. Bij een goede keuze van de beveiligingsproducten heb je niet eens een safety room nodig. Zo kun je b.v. ook op een eenvoudige wijze je camper, machines of andere objecten goed beveiligen. Dit omdat de meeste apparatuur op 12 volt werkt of door middel van een adapter die op het lichtnet kan worden aangesloten.

Deze webshop ben ik niet alleen opgestart om de juiste materialen aan u te kunnen verkopen maar ook om mijn ervaringen door de jaren heen opgedaan met u te delen. In deze shop kunt u niet alleen materialen vinden tegen inbraak maar ook diverse andere producten om personen te kunnen volgen of om ze te kunnen beschermen. Neem de tijd en lees alle informatie goed door. Succes